''GERÇEKTEN'' MUTLU OL

Mutluluk nedir sizin için?
İstediğiniz şeyler olduğunda yaşadığınız sevinç patlaması mı?  Ya da o patlamanın vermiş olduğu anlık haz mı?
Neyi isteriz mutlu olmak için, ne bekleriz? Mutluluk birşeylerin karşılığı mı olmalı ,bu şartı neden koyarız?
Aslında mutluluk, bizi sevince boğan pahabiçilemez bir duygudur. Unutulmaz kılınan en değerli andır.
Bir düşünelim ; belirli bir şeyi elde ettiğinizde yaşadığınız mutluluk, gerçek mutluluk mudur?  Değildir.Çünkü ;mutlu olduğunuzu sanırsınız. Ama olamazsınız. Mutluluk belirli düşünceler ve belirli duygulara sahip olduğunuzda gelir. Gerçek mutluluk budur. İstediğiniz eşyaların alınması sizi o an veya bir süre tatmin edebilir ama bu mutluluk değildir, sadece siz oyle sanırsınız. Bir ömür boyu zihninizde kalacak bir mutluluk yaratmaz.
Görüyorum ki insanlar artık çoğu kavramı ve onların önemini bir kaç eşya ve bir kaç istek doğrultusunda önemsizleştiriyor ve yok ediyor. Sahtesini yaşıyor ve gerçek olduğunu sanıyor. Oysa ki, sevdiğiniz insanlarla geçirdiğiniz, onların olduğu ve onlarla güldüğünüz önemli bir anınızı paylaştığınız ve onun getirdiği hazzın verdiği mutluluk hissinden yüce bir şey olamaz. O anları unutmanız imkansızdır, çünkü düşüncelerimiz ve duygularımız ışığında o anı yaşarken zihnimizde taçlandırırız. Mutluluk 'an'da gizlidir . Ve unutulmazdır.
Biraz daha açarsak, mutluluk hayatı ve anı zihnimiz yardımıyla,duygularımızla yorumlamaktan ibarettir. Zihinsel bir durumdur, bu.Aslında mutlu olmak çok basittir, amaçsız, çıkarsız olmak kaydıyla . En küçük şeyle bile mutlu olmalı insan, nefes alırken, doğayla başbaşa kuş seslerini dinlerken, denizi izlerken, gökyüzüne bakarken, çay içerken bile mutlu olmalı insan...
 İstediğiniz bir eşyanın size ait olması size mutluluk vermez, sizi tatmin eder. Bu sadece ego tatminidir.Sahip olunan şeyler benliğimizi tatmin etmekten öteye gidemez.
Oysa ki, istediğiniz bir insanla geçirdiğiniz güzel anların gerçeklik payı ve yıllarca hatırlanma olanağı daha yüksektir. Tekrar tekrar düşünüldüğünde  olumlu bir haz almaya da olanak sağlar.
Daha gerçekçi haliyle duygularımıza,zihnimize ve bilincimize hakim olarak yaşamalıyız. Aksi halde, dünyanın bizi yönettiği, objelerin, simgelerin ve kuralların kölesi olmaktan öteye gidemeyiz.Gerçek mutluluğun bir metafiziği ya da şifresi yoktur. O 'siz' de gizlidir
Mutluluk dolu günlere...

1 yorum :

  1. Tümüyle katılıyorum, mükemmel bir yazı olmuş, kişisel gelişim kitabı okuyor gibi hissettim kendimi :)

    YanıtlaSil

Üye Ol